miercuri, 18 mai 2016

De ce sunt salariile mici in Romania?

Dacă citești acest articol sunt 50% șanse să fii fără serviciu (șomer înseamnă doar cel care 6 luni ia ajutor de șomaj) și 70% șanse să fii unul dintre cei peste 3.3 milioane de angajați din România care câștigă sub 1700 de RON lunar.
Sigur am și cititori din alte țări unde există salarii minime de 700-1000-1200 de euro lunar.
Care e problema cu acest salariu de 1700 de RON lunar? Problema este că NU E SUFICIENT pentru achitarea facturilor la utilități și pentru o hrană decentă.
De ce? Pentru că prețurile sunt prea mari!
Economia României este EUROizată! Când mergeți la hypermarket și cumpărați piept de pui deși prețul este în RON el este de fapt în EURO și a fost convertit în RON de către angajații/distribuitorii de mărfuri din CARREFOUR!
Toate prețurile la utilități sunt în EURO, accizele la carburant, tutun și alcool sunt calculate tot în EURO!
România este PARTE din PIAȚA EUROPEANĂ la rându-i parte din PIAȚA GLOBALIZATĂ!
Dacă ar exista o competiție REALĂ, așa cum ne mint constant propagandiștii capitaliști, atunci prețurile ar scădea de la sine.
În schimb prețurile CRESC încet și sigur!
De ce?
Pentru că STATUL ROMÂN este CAPTIV din 1989, de la LOVITURA DE STAT, unui GRUP INFRACȚIONAL MONDIAL cu complici și cozi de topor autohtone.
STATUL ROMÂN este un STAT MAFIOT, TOTALITAR și ABUZIV!
Această formă de despotism slujește în primul rând CĂMĂTARILOR INTERNAȚIONALI care au MONOPOL Pe EMITEREA și DISTRIBUȚIA DE BANI!
De ce salariile din ROMÂNIA sunt așa de mici? Conform unor statistici PRODUCTIVITATEA fiecărui angajat din sectorul PRIVAT este de 58 de mii de euro LUNAR.
Atunci de ce STATUL nu crește salariul MINIM pe economie la un nivel similar celorlalte țări din UE?
Păi dacă românii ar avea 10 mii de RON salariu așa cum MERITĂ ar mai face credite la bănci? Ar mai vinde pământul bunicilor pe lucru de nimic? S-ar mai lăsa cumpărați cu o găleată și un cozonac la alegeri? Ar mai accepta abuzurile jandarmilor și ale milițienilor?
Instrumentul prin care se poate ajusta nivelul de trai al unui popor este SALARIUL MINIM PE ECONOMIE.
În țările occidentale acest salariu este setat la un nivel care oferă decență (6.70 lire sterline pe oră în UK, 8.55 euro pe oră în GERMANIA, 8.5 dolari FED în USA).
În țările COLONII (acolo unde se fură resurse subsolice masiv) există mecanismul parității moneda locală și EURO sau DOLAR (dolarul este o monedă de referință la nivel intenrațional iar euro pentru țările din UE între cele două fiind mici diferențe).
Tot propagandiștii capitaliști ne mint că DEVALORIZAREA monedei locale (impropriu zis naționale) este FAVORABILĂ exporturilor însă poporul român NU MAI EXPORTĂ NIMIC afară de forță de muncă IEFTINĂ și cu ÎNALTĂ CALIFICARE.
Paritatea LEU EURO este stabilită la BNR prin negocieri între reprezentanții băncilor comerciale.
Faptul că BRD are 1 milion de euro și vrea să îi vândă lui RAIFFEISEN cu 4.5 RON fiindcă are nevoie de lei pentru niște credite asta nu înseamnă că în realitate 1 euro este egal cu 4.5 RON.
Acest mecanism ARTIFICIAL total ILEGAL și IMORAL de stabilire a parității LEU EURO este unul din instrumentele de GENOCID împotriva poporului român.
De ce se vrea GENOCIDUL? Fiindcă românii au avut norocul să se nască într-o țară care are bogății naturale IMENSE și care sunt furate în fiecare secundă de niște INVADATORI fără milă sau scrupule!
Ghinionul românului este că s-a născut impotent, și deși știe că ce citește acum este adevărat, în afară de a lătra un pic pe FACEBOOK și la cârciumă deseară, nu va face absolut nimic!
Și ce ar putea să facă?
În primul rând NAȚIONALIZAREA EMITERII ȘI DISTRIBUȚIEI DE LEI ROMÂNEȘTI!
Paritatea SUVERANĂ ar fi 1:1 și din start 1700 de lei vor deveni echivalentul a 1700 de euro.
IMEDIAT!
Ar cădea economia ROMÂNIEI? Nu, însă corporațiile prăduitoare ar avea profituri diminuate! Unele dintre ele ar putea să plece deschizând oportunități IMENSE pentru întreprinzătorii români!
CREDITUL ar fi FĂRĂ CAMĂTĂ și nu s-ar face decât exact în proporția banilor existenți fizic.
BANII ar fi tipăriți de POPORUL ROMÂN și la fiecare 100 de lei pe care CEC îi dă credit POPORUL trebuie să dea la schimb MUNCĂ și PRODUSE de acea valoare.
În acest fel CREDITUL duce la DEZVOLTARE. Autostrăzi, hidrocentrale, parcuri eoliene, fabrici de șuruburi (nu se mai fabrică nimic în ROMÂNIA), ciment, etc s-ar construi IMEDIAT PRIN MUNCĂ.
BANII DEVIN UN MIJLOC DE SCHIMB între MUNCĂ și PRODUSE.
ȘI ASTFEL BUNĂSTAREA SE DISTRIBUIE ECHITABIL LA TOATĂ LUMEA!
Desigur, un stat SUVERAN DEȚINE și ADMINISTREAZĂ în numele poporului absolut toate activele/resursele națiunii.
Numai într-o colonie vătafii execută ordinele STĂPÂNILOR iar sclavii nu au nici măcar hainele de pe ei!
CAPITALISMUL GENEREAZĂ SĂRĂCIE și GENOCID! Cu cât mai repede vă convingeți de acest fapt cu atât veți fi mai aproape de ELIBERARE!
sursa foto: www.zf.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu