marți, 11 iunie 2013

Cele 4 lucruri ce nu pot fi recuprate


O tânără doamnă aştepta avionul în camera de îmbarcare a unui mare aeroport. Pentru că trebuia să aştepte multe ore, îşi cumpăra o carte pentru a-i trece timpul, şi un pachet de fursecuri.
S-a aşezat în fotoliu în cameră VIP a aeroportului, că să se poată odihni şi citi liniştită. Lângă fotoliul unde era pachetul de fursecuri, s-a aşezat un domn şi-a deschis o revistă şi a început să citească. Când a luat prima prăjitură, bărbatul a luat şi el una. S-a simţit iritată dar nu a spus nimic. S-a gândit numai: “ah ce tupeu! Dacă aş fi fost nervoasă l-aş fi lovit pentru îndrăzneală!”.
Pentru fiecare prăjitură pe care o luă, bărbatul luă şi el una. Asta o înfuria dar nu vroia să provoace o scenă. Când a mai rămas numai o prăjitură s-a gândit: “Ce o să facă nesimţitul asta acuma?”
Apoi bărbatul, luând ultima prăjitură, o împarte în două şi îi da ei jumătate. Ah! Era prea mult! Era foarte nervoasă acum! Şi-a luat rapid cartea, lucrurile şi s-a îndreptat că o furtună spre locul de îmbarcare. Când s-a aşezat la locul ei în avion, şi-a luat poşeta să-şi caute ochelarii, şi spre surpriză ei pachetul ei de prăjituri era acolo, neatins şi nedeschis.
I-a fost foarte ruşine!
Şi-a dat seamă că a gresit!
A uitat că prăjiturile ei erau în poşeta. Bărbatul a împărţit prăjiturile cu ea fără ură sau rautatea..în timp ce ea era nervoasă, gândind că ea şi-a împărţit prăjiturile cu el. Şi acum nu mai era nici o şansa de a explică sau de a-şi cere scuze.
Morală poveştii
Există 4 lucruri pe care nu le poţi recupera:
1. Piatra după ce e aruncată;
2. Cuvântul după ce e spus;
3. Ocazia după ce ai pierdut-o;
4. Timpul după trecerea lui.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu