joi, 4 septembrie 2014

Poveste de Craciun

O poveste spune că într-un orăşel din America, trăia un om care s-a îmbogăţit din petrol. Dorind să sprijine localitatea unde s-a născut şi a crescut a făcut un gest surpriză. De Crăciun, în fiecare an, fiecare om din cei 10.000 - 15.000 de locuitori primea acasă un plic cu o sumă de bani de la prietenul nostru. Asta s-a întâmplat an de an, timp de 5-6 ani.
Între timp, copiii omului au crescut şi a venit vremea să se ducă la facultate. Tatăl s-a gândit că poate întrerupe tradiţia cu plicurile de Crăciun pentru a le cumpăra copiilor un apartament şi a le plăti facultatea. Aşadar, în acel an … nimeni nu şi-a mai primit plicul cu bani acasă. Mai întâi au crezut că e doar o întârziere, apoi au început să se enerveze, iar după o săptămână de la Crăciun au intrat în panică. Oare nu-şi vor mai primi banii?
După o discuţie la cârciumă … încet-încet tot mai mulţi locuitori s-au îndreptat către casa unde locuia cel care îi ajutase atâţia ani. Au început să vocifereze, au venit cu bannere, lozinci şi pancarte. Într-un final, omul nostru iese din casă şi încearcă să le explice situaţia :
- Dragii mei, acum am doi copii mari, trebuie să îi dau la universitate, să le cumpăr o casă, să îşi continue şi ei studiile, să am grijă de viitorul lor.
La care toată gloata a răspuns în cor:
- Păi, tu îţi dai copiii la facultate pe banii noştri?
Aristotel: „Ce îmbătrâneşte iute? Recunoştinţa!”

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu